Stichting Bulamu
Vrijwilligers Ambassadeurs en Contactpersonen

Nederland

Stichting Bulamu wordt door ambassadeurs in Nederland ondersteund voor bepaalde projecten
Tetta Stortelder - One Love Troupe
Koen Kroon - Help the Future Organisation
Femke van Dijk - Makerere West Valley Primary School
Judith Gunter - PR en administratie

Oeganda

Stichting Bulamu Ug Ltd maakt voor specifieke taken ook in Oeganda gebruik van ambassadeurs
Moses Mugalasi - Eerste aanspreekpunt / conferenties / Hands of Love projecten / Feed My Lambs Uganda missies
Happy John - Registratie / wet en regelgeving compliance officer
Irene Alaso - Beth Elisha & Makerere West Valley Primary School coordinator en boekhouder
John Aita - Help the future organisation coordinator en boekhouder
Erik Jan Frijters - Agrarische ontwikkeling / development en evangelisatie

Judith Gunther


01-09-2018:

Mijn naam is Judith Gunter, 35 jaar en getrouwd met mijn lieve man Ruben en moeder van twee kostbare zoons.

Sinds deze maand heb ik het voorrecht om Rene en Jolanda te ondersteunen bij de stichting, zodat zij meer ruimte krijgen voor andere taken en bezigheden.
Ik voel mij bevoorrecht om er opnieuw deel van te mogen zijn, omdat mijn hart ligt bij de vriendschap die wij hebben, bij het mooie land Oeganda, de mensen en de stichting.

Negen jaar geleden maakte ik kennis met het land en de liefde van God die ik daar uit kon delen. Ik reisde samen met René en Jolanda en leerde de liefde van God intens kennen en ik werd me bewust dat ik het ook uit kon delen.

René en Jolanda hebben mij veel liefde gegeven en mij geholpen om het land te kunnen zien.
Ik ontmoette weeskinderen, die mij hart veranderden door Gods liefde en vriendschap. God liet mij zien Zijn liefde met Zijn fundament uit mag delen.
Ik werd die tijd enorm gesteund door familie en vrienden, mensen die met mij mee reisden en meebewogen.

Ik trouwde, kreeg kinderen en mijn weg nam een andere wending, maar mijn liefde voor de mensen en het land werd niet minder. Ik mis de mensen, mijn vrienden en de omgeving. Ik zie groei in de stichting en voel dat ik daar deel van wil zijn.

Mijn werkzaamheden zullen voor nu bestaan uit verspreidden van informatie binnen de contacten met donateurs en ambassadeurs en het privacy regelement. Ik hoop dat ik de juiste bijdrage kan leveren aan de stichting in wat goed is.

Koen Kroon


01-09-2018:

Mijn naam is Koen Kroon en ik ben 32 jaar.

In januari 2018 ben ik naar Oeganda geweest, waar ik betrokken ben geraakt bij een kindertehuis. Het is een tehuis dat er voor zorgt dat dakloze kinderen onderdak, eten, educatie en een christelijke opvoeding krijgen.

Drie weken lang ben ik onderdeel geweest van dit tehuis en heb ik al hun problemen meegemaakt. Zoals een jongetje dat tyfus kreeg maar geen hulp kon krijgen omdat er geen geld voor was, en het niet hebben van avond eten voor de kinderen. Deze problemen komen vooral door een gebrek aan geld.

De stichting die ik steun heet Help The Future Organization, helpthefuture.org. Deze stichting vond ik doordat ik op zoek was naar mijn roeping. God heeft namelijk bevestigd dat het Zijn wil is dat ik Hem dien, door met kinderen en tieners te werken en dat ik daar voor naar Oeganda mag gaan.

Terug in Nederland wil ik voor deze stichting een ambassadeur zijn om ze financieel te helpen. Het is vanuit mij lastig om geld te geven aan een persoon, daarom bad ik voor een betrouwbare organisatie waar ik geld naar over kan maken. Waarbij deze organisatie betrouwbare mensen in Oeganda heeft, die van dat geld bijvoorbeeld eten kopen en huur betalen voor dat kindertehuis. En toen kwam Bulamu op mijn pad. Prijs God!

Toen ik tijdens bijbel lezen aangeraakt werd door Zijn woord, besloot ik dat ik het liefst 24/7 met de dingen van God bezig wil zijn. Daarom wil ik graag héél mijn leven aan Hem geven en een fulltime bediening hebben. Na uitgeprobeerd en gezocht te hebben liet de Heer mij weten, dat Hij wil dat ik kinderen en tiener werker word en naar Oeganda mag gaan om daar een zelfvoorzienende community op te zetten.


Erik Jan Frijters


01-09-2018:

Mijn naam is Erik-Jan Frijters, ik ben 26 jaar oud, single en woon met zes geloofsgenoten in Brakel, gemeente Zaltbommel.
Ik ben via huisgenoot, Koen Kroon in aanraking gekomen met de stichting Bulamu.

In mijn relatie met God, wil ik mij inzetten voor de weeskinderen en de mensen te helpen. Daarnaast wil ik het evangelie brengen en voedsel verbouwen. Wat voor voedsel ik wil verbouwen, daar denk ik nog over na. Ik wil graag met de mensen in Oeganda daar over in gesprek gaan en vanuit daar verder gaan.
Ik ervaar echt dat God me roept voor Oeganda en ik ben echt benieuwd wat God gaat openbaren als ik daar ben.

Ik ken René en Jolanda ongeveer 3 maanden, en ga binnenkort voor de eerste keer met hun mee naar Oeganda om het land te verkennen.
Wat mij aanspreekt aan de stichting, is waar het voor staat, ‘wezen en andere helpen in Oeganda’ en het evangelie te brengen.
Ik voel ook dat het erg goed klikt tussen René, Jolanda en mij en ik zie God zijn aanwezigheid hier in. God heeft tegen mij Koen Kroon gesproken, dat wij ons in moeten gaan zetten in Oeganda.

07-11-2018. Erik Jan is drie weken in Oeganda geweest waar hij het project One Love Troupe heeft bezocht en 2 weken geleefd heeft bij de familie Tasobia. In November vliegt Erik Jan opnieuw naar Oeganda om uit te zoeken welke lange termijn mogelijkheden er voor hem zijn om agrarische en evangelische projecten uit te voeren.

Femke van Dijk


01-09-2018:

Mijn naam is Femke van Dijk, ik ben 24 jaar en ik woon in Workum. Ik werk momenteel in de ouderenzorg, op een huiskamer voor (dementerende) ouderen. Ik werk hier met veel plezier.
Mijn doel is het promoten van de stichting. Dit doe ik op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld een rap.

Het begon allemaal in 2009
Toen ik 15 jaar oud was kwam er iemand vertellen over World Servants bij ons in de kerk. Ik werd meteen enthousiast, maar ik mocht nog niet mee omdat ik te jong was.
In 2015 ging ik voor het eerst naar Afrika, Zambia, om daar met een hele groep Nederlandse jongeren een kliniek en een woning te bouwen. Hier is mijn passie voor Afrika geboren. In 2016 ben ik nogmaals met World Servants mee geweest, ditmaal in Malawi.

De tweede keer in Afrika werd ik geraakt door de kinderen daar. Ik speelde veel met ze en ze kwamen mij ook vaak opzoeken en daagden mij uit voor een spel. Ik zag hun versleten kleding, opgezette buiken en ik dacht bij mezelf, dit kan niet. Dit is niet fair.
De meeste kinderen in Nederland hebben bijna alles wat hun hartje begeerd en ze hebben een goede toekomst voor zich. De kinderen die ik zag, moeten maar afwachten of ze een goede toekomst hebben.
Hierin wilde ik het verschil maken. Hoe en wat wist ik nog niet, maar ik voelde wel, dat het een roeping van God is. De drang om deze roeping te beantwoorden ging met ups en downs.

Op een gegeven moment had ik een leuk en goed gesprek met een vrouw en dit raakte me zo, de drive om iets te doen was er weer en nu sterker dan ooit. Ik kon het niet meer negeren. Ik wist dat God zei, nu is het moment, je kunt gaan beginnen.
Momenteel ben ik bezig met een rap/lied over het leven van een meisje dat gedropt is bij haar tante, omdat haar ouders niet voor haar konden zorgen, nu woont ze op Bulamu en gaat ze naar school, dankzij een sponsor. Dit allemaal via de stichting Buluma.org.
Via Gods wegen ben ik bij Stichting Bulamu terechtgekomen.

Ik zou zeggen wees een steun - steun een wees
Steun Bulamu.orgMoses Mugalasi


01-09-2018:

Moses Mugalasi werd op 5 februari 1980 geboren in de familie van Mr. Mustafa Senkondo en Margret Nansubuga. Mustafa was een moslim en Margret was een anglicaanse. Hij werd geboren in het jaar waarin de oorlog tussen de voormalige regering van Mr. Milton Obote en de huidige president van Uganda Y.K Museveni in volle gang was. Deze oorlog bracht veel problemen met zich mee voor gezinnen, veel ouders uit die tijd stierven en andere families werden gescheiden. Ook binnen het gezin Mugalasi ontstonden problemen waardoor Moses zonder vader en moeder is opgegroeid.

Tegen de tijd dat hij de dingen die er om hem heen gebeurden begon te begrijpen, was hij alleen met zijn broer. Hij leefde in straten van Kampala met zijn broer, die later stierf aan een overdosis en de gevolgen van een marihuana verslaving.

Moses bleef zonder zijn broer zijn leven leiden als een straatjongen. Overleving was mogelijk door van dag tot dag in leven te blijven. Geen doel, geen missie, geen visie om te leven.

Het grootste deel van zijn gebed als door moslims beïnvloed persoon was Heer, waarom sterf ik niet als mijn oudere broer en verlaat ik deze wereld.
In het jaar 1997, terwijl hij door de nachten en dagen worstelde in Kampala, verslaafd aan marihuana en alle soorten drugs gebruikte, vond Christus hem via zijn vriend die hem meenam naar de kerk van UCC Kasubi. Deze kerk ligt heel dicht bij een getto waar Mozes een deel van zijn tijd doorbracht met zijn vrienden. In hetzelfde getto ontstond ook een vriendschap met Joseph Lubega (directeur New Lease for Life - Bulamu Primary and Secondary school), Beiden belandden in de kerk en gaven hun leven om Jezus te dienen. Ze startten een kinderwerkdienst genaamd "nieuw leven" en Moses besteedde veel van zijn tijd aan het prediken in kerken en conferenties, waarbij hij de transformerende kracht van Christus deelde.

In een van de kerken waar hij ging prediken, ontmoette hij een Nederlandse predikant. Later zorgde deze ontmoeting tot het stichten van Bulamu Childrens Village, waar Moses vaste predikant werd.

In 2010 ontmoette Moses Jolanda Nieuwenkamp, die een echte zuster voor hem werd. Via een broer-zus relatie introduceerde zij hem in de hele familie Nieuwenkamp. Omdat de familie Nieuwenkamp een visie had over het ondersteunen en helpen van de behoeftige mensen in Oeganda., kozen zij hem als de ambassadeur van hun organisatie Bulamu.Org.

Pastor Moses Mugalasi heeft met Bulamu gediend in Oeganda, Belgie en Nederland. In 2017, 21 april, trouwde hij met zijn mooie vrouw Irene Mugalasi, Inmiddels is in september 2018 hun eerste kind, Michael Jed Kitiibwa geboren.

Zijn toewijding aan het Evangelie van Genade, bij hem geintroduceerd door Jolanda en René Nieuwemkamp, heeft niet alleen zijn leven veranderd. Honderdduizenden mensen, inclusief voorgangers, werden geraakt door het Evangelie van genade dat hij het dierbare Evangelie noemt.
Sinds tot op de dag van vandaag concentreert hij zich op het prediken van het Evangelie van genade dat genezing en totale transformatie in zijn leven heeft gebracht, samen met de mensen waarmee hij in Oeganda dient.

Het is altijd een vreugde voor hem om steun te ontvangen van alle vrienden en families in de wereld om zijn droom te maken om contact te maken met mensen die nog niet bereikt zijn met het Evangelie van genade dat uitkomt.


Go to top

Stichting Bulamu ©2008-2018 - Site generated by MrKawa - Gopherit

www.veter.shop - mrkawa.com - allesvoorjeschoenen.nl