One Love Troupe Uganda Slums

John Ntabaazi and the One Love Troupe

John Ntabaazi is één van de oprichters van de "One Love Troupe". Zijn mateloze enthousiasme en passie voor muziek worden naadloos doorgegegeven aan kinderen uit een minder bedeeld milieu.

John Ntabaazi in action

Vanaf begin 2014 hebben we John ondersteund om eerst zijn middelbare school af te maken. Daarna is de steun voortgezet om een opleiding te volgen voor muziekleraar aan het African Institute for Music in Kampala. Hij is nu (2018) bezig aan zijn 3e en laatste leerjaar.

John is erg dankbaar voor de ondersteuning die hij krijgt, en toen hij aan de muziekopleiding begon en de vele straatkinderen zag in Kampala, besloot hij dat hij ook iets voor die kinderen wilde doen.

Hij begon met een paar straatkinderen muziek- dans- en zangles te geven, en dat werden er snel meer. Zo ontstond de One Love Troupe, een groep van 16 kinderen die zo nu en dan optreden in hun woonomgeving en een enkele keer wordt uitgenodigd op feesten of partijen.

De One Love Troupe bespeelt  de traditionele Oegandese instrumenten, waaronder verschillende soorten drums, xylofoon, panfluiten, adungu's (een soort snaarinstrument). De muziek wordt gebruikt als begeleiding van traditionele zang en dans.

Vanaf medio 2017 heeft John met ondersteuning van verschillende sponsors een 1-kamer huisje gehuurd om deze kinderen ook onderdak te geven en vanaf begin 2018 worden er 6 kinderen gesponsord om naar school te gaan.

Alle vrije tijd die John heeft naast zijn opleiding besteedt hij aan het oefenen met de kinderen en ook geeft hij ze les in engels. Het geeft de kinderen meer zelfvertrouwen en weer uitzicht op een goede toekomst.

One Love Troupe in Action
Steun Makerere West Valley Primary School

Steun Nu - Makerere West Valley Primary School

Maak een donatie over voor deze school in de sloppenwijken door op onderstaande knop te klikken

Steun Makerere West Valley Primary School

Steun Nu - Beth Elisha

Maak een donatie over voor dit kinderhuis door op onderstaande knop te klikken

Steun Makerere West Valley Primary School

Steun project - One Love Troupe

One love troupe heeft primair school en voedings ondersteuning nodig en wil daarnaast grond ontwikkelen en een eigen onderkomen bouwen. Help je mee?

Support Help the future orfanisation

Doneer hier - Help the Future Organisation

Primair ondersteunt Stichting Bulamu in schoolkosten en voeding, de lange termijn plannen betreffen de aankoop van grond en de bouw van een SafeHouse

Beth Elisha

Safehouse in Matuga

Beth Elisha Children Thank you

Beth Elisha is een kinder opvang huis waarin 8 meisjes en 1 jongen zijn opgevangen. De kinderen worden verzorgd door "Auntie" Beatrice Mukisa.

Beatrice heeft zich ingezet om de kinderen op te vangen en om hen een betere toekomst te geven.

Beth Elisha betekent, vertaald uit het Hebreeuws, het huis dat door God beschermd wordt.


In Beth Elishah worden 8 meisjes en een jongen opgevoed, vanaf 2011 konden zij voor het eerst van hun leven naar school. Toen Stichting Bulamu dit kinderhuis vond, leefden ze met z'n 12en in een huisje van 4 bij 4 meter en werd om eten gebedeld of werd er niet gegeten. Dankzij individuele en periodieke sponsoring is dit kinderhuis inmiddels 3 keer verhuisd en worden nu 2 geschakelde woningen gebruikt met 1 bed per kind en zijn voeding, scholing en huisvesting geborgd.

  Beatrice   Becky   Alex   Tendo   Mercy  
    Becky   Alex Nkwagala   Tendo Ruth   Mercy  
                     
   Harriet    Margret   Tracy   Annet   Ssanyu  
   Harriet    Margret    Tracy    Annet    Ssanyu  

 

 

 

De kinderen van beth elisha

Blog Oeganda reis Oktober 2018
Super UserPublicaties

Stichting Bulamu Oeganda reis september - oktober 2018 Als stichting, werkend vanuit Nederland, is het van belang

Read more
Oktober 2018 - I - Het oranje koffertje
Super UserPublicaties

Stichting Bulamu Oeganda reis september - oktober 2018 Het begin De eerste week Maandag - donderdag

Read more
Oktober 2018 - II - de eerste week
Super UserPublicaties

Stichting Bulamu Oeganda reis september - oktober 2018 Het begin Het Oranje Koffertje Maandag tot donderdag Dirty Indepencance

Read more
Oktober 2018 - III - Maandag tot donderdag
Super UserPublicaties

Stichting Bulamu Oeganda reis september - oktober 2018 Het begin Het Oranje Koffertje De eerste week Dirty Indepencance

Read more
Oktober 2018 - IV - Dirty
Super UserPublicaties

Stichting Bulamu Oeganda reis september - oktober 2018 Het begin Het Oranje Koffertje De eerste week Maandag tot

Read more
Oktober 2018 - V - Independance day
Super UserPublicaties

Stichting Bulamu Oeganda reis september - oktober 2018 Het begin Het Oranje Koffertje De eerste week Maandag tot

Read more

Hands of Love - Makerere West Valley Primary School

Makerere West Valley Primary School - Kasubi sloppenwijk

Hands of Love

Hands of Love is in 2010 gestart als een initiatief van Pastor Moses Mugalasi. In een school in de sloppenwijken van Kasubi werden - rond de kerst - de leraren naar huis gestuurd. Er was geen geld meer om ze te betalen. Veel van de kinderen betaalden hun schoolgeld niet. Ouders in de prostitutie, aan de drank of aan de drugs en geen geld voor de kinderen. Pastor Moses kreeg het idee om hier verandering in te brengen. Hij nam contact op met Stichting Bulamu. 

Pastor Moses vertelt binnenkort zijn verhaal.

Makerere West Valley Primary School

We besloten om iets voor alle 120 kinderen in deze school te doen en hebben net zo veel sponsors gezocht als nodig voor de kosten van de leraren. We zijn begonnen met circa 25 kinderen, een selectie uit een lijst van kinderen, waarvan de thuissituatie het ergst was. Inmiddels is het 2018, 7 Jaar later, de kinderen zijn flink gegroeid en er worden er nog maar 8 op primary school gesponsord. Er zijn er wel 10 doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs, dank zij de sponsors die niet gestopt zijn na het eerste jaar. 

In April 2018 werden we opgewacht door Irene. Namiro, de oudst gesponsorde, die dit jaar het laatste jaar van het voortgezet onderwijs heeft gevolgd. Geweldig om te zien hoe deze jonge vrouw vertelt over de steun die zij gehad heeft, de lol die ze heeft in het voetbalteam waarin ze speelt en het verzoek aan haar sponsor om haar te ondersteunen in een vervolg praktijkopleiding auto monteur.
Irene's ouders zijn omgekomen door een brand in hun huisje, haar oma heeft haar gered en zorgt nu voor haar. Irene is blind aan één oog. Haar sponsor heeft een bril voor haar verzorgd en een jaarlijkse controle bij de oogarts. Zomaar een voorbeeld van een bijdrage die een leven heeft veranderd. 

Beth Elisha

Becky Rebecca Mirembe

Studente Voortgezet Onderwijs

Beth Elisha Becky

 
Becky is het oudste meisje in het kinderhuis Beth Elisha In 2016 is Becky, 1 jaar eerder dan haar echte zusjes Ruth (Tendo) en Mercy, gestart met voortgezet onderwijs

Go to top

Stichting Bulamu ©2008-2018 - Site generated by MrKawa - Gopherit

www.veter.shop - mrkawa.com - allesvoorjeschoenen.nl